Als het om technologie gaat, zijn er een paar nietjes die je te binnen schieten: smartphones, laptops en slimme horloges. En van die drie is het laatste misschien wel de meest veelzijdige optie voor dagelijks gebruik. Maar als het gaat om het gebruik van een smartwatch tijdens sportactiviteiten, welke moet je dan kiezen?

Er zijn een paar factoren waarmee je rekening moet houden als je de beste smartwatch voor sport kiest.

Welke sport

Het eerste is het soort sport waaraan je gaat deelnemen. Verschillende sporten vereisen verschillende niveaus van activiteit en functionaliteit. Als je van hardlopen of fietsen houdt, is een smartwatch met GPS mogelijkheden ideaal. Als je meer van zwemmen of gewichtheffen houdt, zijn waterbestendige horloges misschien een betere optie

Welk niveau

De tweede factor waarmee je rekening moet houden is het niveau van de activiteit die je van plan bent te doen. Als je alleen maar een lichte jogging gaat doen, moet een standaard smartwatch voldoen. Maar als je van plan bent een intense trainingssessie te doen, heb je een horloge nodig dat krachtiger activiteit aankan.

Voorkeur

De derde factor waarmee je rekening moet houden is je persoonlijke voorkeur. Wil je een horloge met veel mogelijkheden, of eentje die meer simplistisch is? Heb je een horloge nodig dat waterbestendig is? Wil je een horloge met een ingebouwde GPS? Als je deze vragen beantwoord hebt, kun je je keuzemogelijkheden beginnen in te perken.

Nu we de basisprincipes hebben doorgenomen, volgen hier vijf van de beste slimme horloges om tijdens het sporten te gebruiken, gebaseerd op activiteitsniveau, sport en persoonlijke voorkeur:

1. De Apple Watch Series 7

is perfect voor wie aan hardlopen en fietsen doet. Hij heeft een ingebouwd GPS systeem dat je locatie en vorderingen bijhoudt, en een versnellingsmeter en hartslagmeter. Hij meet ook nog eens het zuurstofgehalte in je bloed. Awesome dus!

2. De Garmin Forerunner 245

Perfect voor hardlopers die gedetailleerde gegevens over hun prestaties nodig hebben. Hij houdt tijd, afstand, tempo en hartslag bij.

3. De Samsung Gear Sport

Geweldig voor zwemmers, want hij is waterbestendig tot 50 meter. Hij heeft ook een ingebouwde GPS en houdt een breed scala aan activiteiten bij.

4. De Fitbit Ionic

Uitstekend geschikt voor wie op zoek is naar een simplistische smartwatch met enkele basisfuncties. Hij houdt activiteit, hartslag en slaap bij.

5. De Polar V800

Het meest geschikt voor wie aan intensievere sporten deelneemt, zoals triatlons of Ironman wedstrijden. Hij heeft een ingebouwde GPS, hartslagmeter en diverse andere sensoren om de prestaties bij te houden.

Houd ten slotte rekening met je budget. Hoewel er enkele minder dure opties beschikbaar, maar de meeste van de beste slimme horloges voor sport kosten minstens €200,00.