In Nederland is het gebruikelijk om pas een dokter te bezoeken als je lichamelijke ongemakken ervaart. De reguliere gezondheidszorg is namelijk gericht op genezing. Wil jij niet wachten totdat je lichamelijke ongemakken gaat ervaren? Laat jouw gezondheid dan buiten de reguliere gezondheidszorg om preventief checken. Een preventieve gezondheidscheck geeft je inzicht in je gezondheid. Het zorgt voor duidelijkheid en vaak ook voor geruststelling. 

Complete health check

Vind jij een preventieve gezondheidscheck interessant klinken? En overweeg je om een bodyscan uit te laten voeren? Dan wil je uiteraard vooraf wel weten wat je kunt verwachten. Wat houdt de complete health check precies in? Welke onderzoeken worden er gedaan als je een total bodyscan laat uitvoeren? Welke precieze onderzoeken er uitgevoerd worden, hangt deels van jezelf af. Je hebt namelijk de keuze uit verschillende bodyscanpakketten die elk weer andere onderzoeken omvatten. Voor welk pakket je het beste kunt kiezen, valt zo niet te zeggen. Het hangt namelijk helemaal van jouw persoonlijke situatie af. Komen er in jouw familie veel huidaandoeningen voor? Dan kan een bodyscan die ook een dermatologisch onderzoek bevat uitkomst bieden. Vind je een vijftal radiologische onderzoeken voldoende? Dan volstaat de basisscan. 

Radiologisch onderzoek als onderzoeksmethode

Er zijn zoals gezegd verschillende bodyscans beschikbaar. Elke scan omvat weer andere onderzoeken. Echter, er is één onderzoeksmethode die in elke scan terug te vinden is. Het betreft de MRI scan. Dit is een radiologisch onderzoek waarbij middels magnetische velden beelden van het te onderzoeken lichaamsdeel worden verkregen. Dat deze onderzoeksmethode in elke bodyscan is opgenomen, is uiteraard niet voor niets. Dit heeft alles te maken met de effectiviteit van het onderzoek. Middels een MRI kan namelijk een heel duidelijk beeld van jouw gezondheid worden verkregen. Bovendien kan deze onderzoeksmethode breed worden toegepast. Van je knie en je rug tot je buik en je hoofd. Al deze lichaamsdelen kunnen worden onderzocht middels een MRI.

Andere beschikbare onderzoeken

Een radiologisch onderzoek maakt altijd deel uit van de bodyscan. Kies je voor de basisscan? Dan kun je rekenen op vijf verschillende gerichte MRI’s. Kies je voor een van de andere twee bodyscans? Dan zullen er ook andere medische onderzoeken worden uitgevoerd. Je moet hierbij bijvoorbeeld denken aan een laboratoriumonderzoek. Maar ook aan een cardiologisch onderzoek. Ben je enkel nieuwsgierig naar de gezondheid van je hart? En heb je niet de behoefte om enige andere medische onderzoeken te laten verrichten? Dan kun je uiteraard ook de beschikbare medische onderzoeken los laten uitvoeren. Van complete bodyscans tot losse medische onderzoeken. Het is allemaal mogelijk!