Als je je eigen bedrijf als voedingsdeskundige vanuit huis wilt beginnen, zijn er een paar dingen die je eerst moet doen. In deze blogpost schetsen we het proces voor het starten van een succesvol voedingsdeskundigenbedrijf vanuit huis.

Dus, of je nu net begint of al bezig bent maar het naar een hoger niveau wilt tillen, blijf lezen!

Laat je certificeren

Voeding en diëtetiek is een snel groeiend vakgebied, en er zijn volop mogelijkheden voor mensen met de juiste kwalificaties. Als je voedingsdeskundige of diëtist wilt worden, moet je minstens een bachelordiploma in voeding, diëtetiek of een aanverwant vakgebied hebben. Bovendien vereisen de meeste staten dat je een licentie of certificaat hebt om de praktijk uit te oefenen.

Kies je niche

Er zijn veel verschillende soorten voedingsdeskundigen, elk met hun eigen niche. Als je erover denkt om voedingsdeskundige te worden, is het belangrijk om te beslissen wat voor soort voedingsdeskundige je wilt zijn. Wil je werken met sporters? Mensen helpen met afvallen? Hun algehele gezondheid verbeteren?

Als je eenmaal je niche kent, kun je je bedrijf eromheen gaan plannen. Als je bijvoorbeeld met sporters wilt werken, kun je een sportvoedingsadviesbureau beginnen. Of, als je mensen wilt helpen met afvallen, zou je een afslankkliniek kunnen beginnen. Wat voor soort voedingsdeskundige je ook wilt zijn, er is een niche voor je.

Richt je ruimte in

Als je een van het groeiende aantal mensen bent die vanuit huis werken, vraag je je misschien af hoe je een speciale ruimte voor je bedrijf kunt inrichten. Je kunt immers moeilijk klanten in je woonkamer of slaapkamer laten overkomen! Hoewel je niet per se een aparte kamer nodig hebt voor je kantoor aan huis, is het wel belangrijk om een rustige, comfortabele plek te creëren waar je klanten kunt zien en al je materialen kunt opbergen.

Een specifieke ruimte aan je werk wijden zal je helpen georganiseerd en geconcentreerd te blijven, en het zal het gemakkelijker maken om aan het eind van de dag “uit te schakelen”. Dus als je vanuit huis werkt, neem dan de tijd om een speciale ruimte te creëren – je bedrijf zal je er dankbaar voor zijn!

Organiseer je

Als voedingsdeskundige is het belangrijk om georganiseerd te blijven om zo goed mogelijk voor je cliënten te zorgen. Je moet veel verschillende dingen bijhouden, zoals informatie over cliënten, afspraken en betalingen. De beste manier om dit te doen is om een eenvoudig systeem op te zetten dat voor jou werkt en je daaraan te houden.

Dit kan betekenen dat je alles bijhoudt in een fysiek notitieboekje of dat je een app als Evernote gebruikt; het belangrijkste is dat je een systeem vindt dat je helpt om georganiseerd en bij de les te blijven. Het hebben van een goed systeem zal je helpen de best mogelijke zorg te bieden aan je cliënten en je werk op de lange termijn gemakkelijker maken.

Zet jezelf op de markt

Er zijn een paar dingen die je moet doen om een voedingsdeskundigenbedrijf vanuit huis te beginnen. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je de juiste kwalificaties hebt. Dit houdt meestal in dat je een diploma in voeding of een aanverwant vakgebied moet halen. Als je eenmaal je kwalificaties hebt, moet je beginnen met jezelf op de markt te brengen.

Dit kan via een SEO bureau, of door je eigen website en blog te maken. Je moet ook overwegen sociale media accounts aan te maken om je bedrijf te helpen promoten. Tot slot moet je een prijsstructuur maken die klanten zal aantrekken. Als je dit allemaal voor elkaar hebt, ben je goed op weg om een succesvol voedingsdeskundigenbedrijf vanuit huis te beginnen.

Conclusie

Het starten van een bedrijf als voedingsdeskundige vanuit huis is een geweldige manier om in het vak te beginnen zonder te hoeven investeren in dure kantoorruimte of apparatuur. Door deze eenvoudige stappen te volgen – gediplomeerd worden, je niche kiezen, je ruimte inrichten, je organiseren en jezelf op de markt brengen – ben je goed op weg naar succes!

Bedankt voor het lezen!