Haar is een essentieel onderdeel van je uiterlijk, en het kan ook een venster op je gezondheid zijn. Gezond haar begint met voedzame voedingsmiddelen! Als je droog of beschadigd haar hebt, probeer dan deze vijf voedingsbronnen aan je dagelijkse dieet toe te voegen.

Avocado’s

Van de enkelvoudig onverzadigde vetten in avocado’s is bekend dat ze de gezondheid van je haar helpen verbeteren, ook de sterkte en de glans. Avocado’s bevatten ook biotine – een B vitamine die van vitaal belang is voor sterke lokken. Probeer eens een saladedressing op basis van avocado’s te maken, of sla wat guacamole in elkaar op taco-avond.

Zalm

Zalm is rijk aan omega-3 vetzuren, die gunstig zijn voor bijna elk deel van je lichaam. Omega-3 bevordert de haargroei en versterkt elke haarlok tegen beschadiging die gespleten haarpunten en haarbreuk kan veroorzaken. Omdat zalm ook proteïnen bevat, helpt het droge hoofdhuidaandoeningen zoals roos genezen door voeding te geven aan je follikels. Wees er zeker van kies wildgevangen zalm, geen gekweekte vis.

Oesters

Oesters zitten vol met zink, dat bekend staat om zijn vermogen droog haar en hoofdhuidaandoeningen zoals roos te genezen. Zink stimuleert ook de haargroei door de bloedtoevoer naar je hoofdhuid te vergroten, dus zorg ervoor dat je je dagelijkse dosis binnenkrijgt! Oesters bevatten weinig calorieën maar zitten boordevol eiwitten, waardoor ze een prima keuze zijn voor diëten om af te vallen.

Spinazie en andere bladgroenten

Bladgroenten zoals spinazie voorzien je lichaam van een uitstekende bron van ijzer, dat als antioxidant werkt om schade door vrije radicalen in de cellen van je haarzakjes te bestrijden. Een tekort aan ijzer blijkt ook dunner wordende lokken en vroegtijdig grijs worden te veroorzaken, dus laad je vol met groene bladgroenten als je kunt! Andere uitstekende bronnen van ijzer zijn rundvlees, tonijn, en pure chocolade.

Eieren

Net als zalm zitten eieren boordevol proteïnen om het haar van wortel tot punt te versterken. Bovendien bevatten ze lecithine – een ingrediënt waarvan bekend is dat het het lichaam helpt zich te ontdoen van gifstoffen die de groei en kracht van je lokken kunnen belemmeren. Als je na het werk een eind gaat hardlopen of trainen in de sportschool, zorg dan dat je een eiwitrijk tussendoortje eet voor je de deur uitgaat.

Dus, als je een manier zoekt om de gezondheid van je haar te verbeteren, begin dan met het toevoegen van enkele van deze voedzame voedingsmiddelen aan je dieet. Niet alleen helpen ze je lokken gezond en sterk te houden, maar ze leveren ook essentiële vitaminen en mineralen die van vitaal belang zijn voor een algehele goede gezondheid. En wie weet – misschien voel je je na beter eten wel zo goed dat je het niet eens erg vindt om wat meer spinazie en spruiten in je dieet te krijgen!